• Intuïtief schilderen ook iets voor jou?

    Nieuwe cursus Intuïtief schilderen bij Atelier 78 in Goirle. Interesse? Meer informatie

 

Over mij

Dorothé Josephine Van de Wiel (16-09-1967, Ninove, België) rondde haar studie met goed resultaat af in 1990 aan de Fontys Hogescholen Tilburg  (1985-1990, lerarenopleiding tekenen-textiele werkvormen). Via vele omzwervingen, zoals omscholing, diverse banen, een gezin, is zij sinds 2006 weer volop aktief bezig met haar vrije schilderwerk, lesgeven in de vorm van het geven van cursussen en werk in opdracht.

In haar werk is Dorothé geïnspireerd door landschappen, vergezichten en luchten. Haar werk komt voort uit een innerlijke behoefte om het doek te verdelen in vlakken en gelaagdheden die in elkaar overlopen en elkaar in vloeiende transparanten overlappen.

Bij deze manier van schilderen is het werken met acrylverf voor Dorothé het meest ideaal. Lagen worden langs en over elkaar heen geplaatst, vanuit tere transparanten wordt het werk steeds expressiever en steviger opgezet.

In haar werk zoekt zij naar evenwicht en rust, die de hectiek van het alledaagse lijkt te vermijden.


Zij probeert een wereld te scheppen waarin een bepaalde stemming/sfeer heerst. Enerzijds lijkt de rust de kijker te willen verlokken, anderzijds de dramatiek die onderhuids voelbaar is in haar werk.

Opvallend is haar kleurgebruik, waarin zij felle kleuren zeker niet schuwt. Verrassend is de tegenstelling in haar zacht over elkaar aangebrachte landschapslagen die expressieve luchten en kleurrijk geschakeerde bloemenvelden lijken te raken en zelfs in elkaar op lijken te gaan.

Op verzoek werkt Dorothé in opdracht. Samen met de opdrachtgever wordt er in nauw overleg naar een totaalbeeld toegewerkt in de lijn en sfeer die zo eigen is voor haar werk.

Contact graag per mail.