• Intuïtief schilderen ook iets voor jou?

    Nieuwe cursus Intuïtief schilderen bij Atelier 78 in Goirle. Interesse? Meer informatie

 

Cursus

Dorothé  van de Wiel geeft cursussen schilderen en tekenen met het doel om meer uit jezelf te halen. Zij motiveert en stimuleert de cursisten om keuzes te maken tijdens hun creatieve proces: denken wordt kunnen en doen!

Tijdens de lessen wordt niet alleen de techniek behandeld, maar ook de persoonlijke benadering van het thema. Daarom werkt Dorothé graag met kleine groepen  ( + 6 pers.) om ieder goed te kunnen begeleiden.

Er worden verschillende thema’s en technieken aangeboden, zoals:

  • Potloodtekenen/ontwerpen
  • Schetsen met houtskool
  • Schilderen met acrylverf
  • Gemengde technieken
  • Stilleven
  • Portret
  • Landschap

Op het gebied van workshops is de keuze ruim. In principe zijn alle teken- en schildertechnieken mogelijk en kan er in grotere groepen gewerkt worden. Te denken valt aan een gezamenlijk kunstwerk, individuele schilderijen of  3-dimensionaal schilderen

Naast workshops voor volwassenen organiseert Dorothé ook workshops voor kinderen. Hierin wordt een thema aangeboden dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen, zoals het schilderen van je lievelingsgerecht of schilderen als Monet (lente).

NIEUW! Intuïtief schilderen bij Atelier 78, Goirle

Dorothé geeft de cursus intuïtief schilderen met de bedoeling meer uit jezelf te halen. Zij motiveert en stimuleert de cursisten om keuzes te maken tijdens het creatieve proces. Wat begint met een gedachte of een gevoel leidt tot een uitdrukking of vertaling op doek, papier of paneel. Tijdens het intuïtief schilderen ligt de nadruk niet op het aanleren van een techniek maar juist ook op de persoonlijke benadering van het thema en de vrijheid van de cursist om dit te leren uiten.Technieken worden wel gebruikt om de visie van de cursist tot uiting te brengen. Een combinatie van schilderen, tekenen en collage behoort zeker tot de mogelijkheden.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Atelier 78, vereniging voor amateurkunst te Goirle, heeft voor het schilderen 2 ruime lokalen ter beschikking in het Cultureel Centrum Jan van Besouw.
Bovenstaande cursus wordt gegeven op woensdagavond, tussen 20.00-22.30 uur inclusief 15 min. koffiepauze.
De kosten bedragen € 325,00 per cursusjaar bestaande uit 30 lessen. Naast deze lessen bestaat er de mogelijkheid om buiten de lessen om, gebruik te maken van de ateliers. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
Op vrijdag 16 t/m zondag 18 september a.s. zijn er Open dagen van Atelier 78 In het Cultureel Centrum Jan van Besouw.
Op deze dagen kunnen wij u informeren en e.e.a. laten zien. U bent van harte welkom om kennis te maken!
Daarnaast bestaat er altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen (van tevoren graag contact)
Belangstelling?
Stuur een e-mail naar atelier78@home.nl of bel 06-40780759